EL TENNIS TAULA

Al barri del Congrés , el tennis taula es va iniciar al voltant de 1958 al local de “l’Associació de famílies San Pio X “.

El promotor i entrenador va estar JOSEP MARIA ANDREU VERGARA .

Es va començar a competir en una lliga que organitzava el Bisbat de Barcelona i que es deia Obra Atlètico recreativa “, i posteriorment a la “Federació Barcelonesa de tenis de mesa”. L’equip , en aquells temps es deia “Mare nostrum”.

Jugadors importants dels anys seixanta van ser Francesc Prat ,Robert Prat,Sebastià García, Balibrea, Ajo, i joves com Torrell, Puerto i Rins .

L’activitat del tennis taula era una de moltes que se’n feien a l’entitat (sessions de cinema, coral, bàsquet, escacs, teatre, dansa catalana i excursionisme) ,però per motius econòmics es va haver de tancar. Així doncs entre el 1968 i el 1972 es va continuar  el tennis taula a l’antiga esglèsia del barri del congrés  on es va incorporar el jove Toni Alemany.

Sobre 1972 es va poder reobrir l’entitat amb el nom de “Agrupación de Coros i danzas Viviendas del Congreso”  que, posteriorment, es renombra com “Agrupació Congres”, dins la qual s’incorpora la secció de tennis taula que, poc a poc, va anar creixent en equips i jugadors.

En aquell temps Xavier Fàbregas i Jordi Feliu van fer una gran tasca com entrenadors d’alt nivel  de nens i joves.

Bon record tenim de Josep Madurell, Román Caudet, David Sanz, Juan Antonio Expòsito, Albert Garriga, Climent Peña, Dani Carbonell, Manuel Carmona, Josep Pretel, Miguel Ramirez, Antoni Figueras, Javier Feliu , Jordi Gual, i altres. Molts dels quals encara están en actiu .

Cap a 1990 s’incorpora dins el tennis taula la secció de veterans que han aportat un bon record tant humà com competitiu al nostre club.

Els jugadors veterans  del club han estat molt actius en la participación en lligues i campionats  provincials i nacionals, europeus i mundials .

A l’any 2000, a Cambados, es va aconseguir ascendir a primera nacional, però es va desestimar l’opció per motius econòmics.

En els campionats d’Espanya de veterans s’han aconseguit molts pódiums *(historial de títols i participacions)

A la “Nit de l’Esport” del districte de Sant Andreu són nombrats i reconeguts per la nostra implicaió i resultats durant la temporada de joc.

Davant de tot, les persones que han format i formem part de l’engranatge del club tennis taula Congrés, tenim present:

 El respecte als companys i rivals,  les ganes de pasar-ho be , la consciencia de les limitacions de tot tipus i amb tot l’esperit de superació en el joc, dins les nostres possibilitats

 

 

Los comentarios están cerrados.