L’ESBART

    L’Esbart Joventut Nostra fou fundat a Barcelona l?any 1960.  Està format per les següents seccions:

  •  Escola de dansa
  •  Grup infantil  i juvenil
  • Cos de dansa
  • Antics dansaires (grup sènior)

 

   Disposa d’un ampli repertori  que inclou danses totalment populars, ja que l’objectiu de l’Esbart ha estat i és mantenir vives les tradicions de la dansa catalana, així com de coreografies dels creadors més coneguts, a més d’altres de creació pròpia, obra dels coreògrafs del nostre esbart.

   El tipus de ball que representa engloba els anomenats Països Catalans, així doncs balla dansa catalana, valenciana, de les Illes Balears i de l?Alguer; amb preferència i majoritàriament dansa catalana.

   El vestuari dels dansaires és l’apropiat per cada ball i es guarda a l’entitat, que té persones dedicades a la seva conservació i a preparar-lo per cada ocasió.

   També disposa dels corresponents arranjaments musicals, i pot actuar acompanyats d’una Cobla, un grup de música tradicional, o bé amb música pregravada.

   Pel que fa  ales actuacions n’hi de fixes al llarg de l’any com els Festivals de Tardor i Primavera al nostre local on hi participen tots els grups de l’esbart.

   També és Esbart fundador de la Roda  d’esbarts Infantils i juvenils Catalònia (1978)  que organitza i on participen els nostres grups més petits amb diverses ballades al llarg de l’any.

   Ocasionalment participa en muntatges amb el grup de teatre de l’entitat com la representació de l’obra “Setmana Santa”  de Salvador Espriu, i el “Poema de Nadal” de Josep Ma. De Segarra.

   També ha organitzat actes solidaris amb motiu de catàstrofes succeïdes en algun lloc del món com “Danses per Bòsnia” (1996) amb motiu de la guerra, “Danses per Centre-amèrica” (1998) per les inundacions i la darrera  “Danses pels afectats pel Tsunami”  (2005) per ajudar els damnificats del sud-est asiàtic.

 

   L’any 2010 fet actuacions a La Múnia, Castellterçol, Parets, Montserrat i a les seus dels altres esbarts que participen a la Roda d’Esbarts infantils i juvenils Catalònia de la qual l’Esbart Joventut Nostra n’és cofundador i que va fer la seva ballada de cloenda al Canòdrom de la Meridiana.

Els gups infantil i juvenil també han ballat a les Festes de Santa Eulàlia, a Temps de barri.

  El cos de dansa ha ballat a Les festes de primavera de La Sagrera, Escola Zafra, Memorial Ramon Espin, Festa Major de Canet de mar, Pineda de Mar, Festa Major del barri dels Indians, Festes de la Mercè al Parc de la Ciutadella, Festa Major del barri del Congrés i Festa Major de Parets.

    Tots els grups han participat als Festivals que Esbart fa cada Tardor i cada Primavera a l’entitat i que aquest any van celebrar el 50è. Aniversari. El de Primavera es va celebrar a la Parròquia de Sant Pius X amb la participació de la Cobla Sabadell, El Grupet i els Esbarts Sant Jordi i Gaudí.

 

L’any 2010, l’Esbart Joventut Nostra ha celebrat el seu 50è. Aniversari, i per aquest motiu ha estat guardonat amb el Premi a la Continuïtat, que atorga l’Obra del Ballet Popular.

 

LES PERSONES DE L’ESBART

Carles Solanich Sans   -Organització i Producció

Joan Ramon Bernardo    -Direcció Cos de Dansa

Pepa Ferrer Portell    -Direcció Grup Senior

Oriol Macià Alberich    -Direcció Escola de Dansa i Grup Infantil

Ma. Rosa Arenas , Meritxell Casadesús i  Manolo Regadera Blanco    -Assesors Artístics

Meritxell Casadesús Insa i Joan Ramon Bernardo    -Creació Artística i Coreografies

Meritxell Casadesús i Eva Solanich    -Majordomia Vestuari

Los comentarios están cerrados.