QUI SOM?

L’Agrupació Congrés neix l’any 1956, juntament amb el barri de les “Vivendes del Congrés”, per tant l’any 2006 va celebrar el seu 50è. Aniversari .

Aquests cinquanta anys de la nostra història estan, evidentment, lligats a la vida del nostre barri, un barri molt especial, format amb persones vingudes de diferents llocs del nostre territori, d’orígens i cultures també diversos, que van anar creixent i vivint tots plegats al voltant del local que el Patronat de las Viviendas del Congreso va posar a l’abast de tothom per poder gaudir d’un espai per reunir-se i facilitar i promoure la convivència dels veïns, en aquest local va néixer la nostra entitat, anomenada aleshores “Asociación de famiías San Pio X”

En el seu inici va ser sala de cinema i punt de trobada, convertint-se, per tant, en una eina importantíssima per aconseguir que la nova gent que anava formant el barri es pogués conèixer i així facilitar-ne la integració dins de la nova societat que s’estava formant, molt diferent de la d’avui en tots els aspectes , tant per a la gent gran com per a la joventut que arribava, ja que era l’únic local on es podien reunir per fer un aperitiu un diumenge al matí o, simplement fer petar la xerrada. D’aquestes trobades es van anar formant les seccions la primera va ser el teatre, que va néixer gairebé al mateix temps que l’entitat, l’esbart, una coral, la d’escacs, que és l’embrió de l’actual Club d’Escacs Congrés, el tennis taula. També s’hi feia cinema cada setmana, xerrades, cursos, forums,etc.

De totes elles, actualment, les seccions de les que podeu gaudir són el grup de teatre La Trapa, amb grups infantils, jove i quadre escènic, l’esbart Joventut Nostra, amb grup infantil, juvenil, cos de dansa i grup sènior i la secció de tennis taula, amb diverses categories.

També es fan puntualment altres activitats, que encara que són per als socis estan obertes a tothom que hi vulgui participar. Alhora que està oberta a d’altres propostes, sempre que s’adiguin als seus objectius.

L’Agrupació Congrés va ser guardonada l’any 2007 amb el Premi Sant Andreu per més de cinquanta anys de dedicació al barri a de foment de l’associacionisme

Los comentarios están cerrados.